Case

Coolshop

Baggrund om

Coolshop er en international netbutik, der opererer i 7 lande med produkter indenfor elektronik, spil, legetøj med videre. buzzanova og Coolshop indgik i 2017 det første samarbejde og har kørt kontinuerligt lige siden. Effekten af denne kampagne har været enestående, og resultaterne ligger mange hundrede procent over de ambitiøse KPI’er sat af annoncøren samt branchestandarden. Det har været epokegørende, at native ads har kunne skabe salg til en lavere markedsføringsomkostning end affiliate markedsføring.

Casen viser at native ads alene kan opnå de forskellige kampagnemålsætninger, hvor det typisk kun benyttes til enten at skabe branding eller dækning i målgruppen. Det giver marketers muligheder for en mere integreret og ensartet kommunikation.

Casestudy

Udfordring
Baggrund om
Coolshop benyttede primært affiliate marketing. Problemet for Coolshop var at den omsætning, der blev genereret på baggrund af affiliate marketing, ikke indfriede Coolshops omsætningsmål. KPI’erne var primært at generere salg og sekundært at teste videoformater. De konkrete KPI’er har været salg: For hver 1 kr. brugt til annoncering skulle buzzanova generere 6 kr. i omsætning på Coolshop.dk. KPI’erne for video var: Play to endrate: 10%. Klikrate: 1%.
Løsning
Baggrund om
Det lykkedes i starten af kampagnen langt fra at imødekomme omsætningsmålet.
Indledningsvist havde buzzanova problemer med at imødekomme omsætningsmålet. Problemet bestod i at konverteringsraten fra eksponering til salg var for lav. Tesen var, at det ikke var lykkedes at skabe den nødvendige ”interest og desire” for Coolshops produkter. Fokus blev i stedet rettet på blogindlæg og video, og på at sætte native ads formater i det rigtige flow. Det krævede, at vi i visse tilfælde førte brugeren gennem hele kommunikationstragten for eksempel via AIDA.
Resultat
Baggrund om
KPI’er for salg: 1 kr. i annoncering skulle generere 6 kr. i omsætning på Coolshop.dk. Resultater: 1 kr. i annoncering skabte buzzanova 25 kr. i omsætning på Coolshop.dk. Performance: Overperformance med index 416 %

KPI’er for video: Play to end rate: 10%. Klikrate: 1%
Resultater: Play to end rate: 73%. Klikrate: 3%
Performance: Overperformance index 713% på play to end rate og 300% på klikrate.

Udvalgte billeder fra casen

Se også vores andre cases

Adam Abelin

Skal vi tage en snak?

Adam Abelin

Adam Abelin

Nordic Director & Partner

Baggrund om